Bannerad

Monday, June 20, 2011

KUNDUN


Share/Bookmark

MOVIE ONLINE HERE


Ca sa incepem saptamina bine m-am gindit sa revad KUNDUN-clasicul film despre viata lui dalai lama in regia lui Martin Scorsese-si mai ezoteric decit 7 ani in Tibet-frumos film de altfel.




Ce m-a frapat in KUNDUN care este extrem de bine documentat este ca se arata clar motivul decaderii Tibetului, din punct de vedere ezoteric.


Reting Lama, regentul Tibetului si o mare figura spirituala, tulku si capul manastirii Reting, este primul maestru spiritual al micutului Tenzin.

Din gelozie pentru ca avea un mare titlu nobiliar si de asemenea o mare influenta laica si religioasa, Kashag-ul-guvernul corupt al nobililor tibetani- ii insceneaza un complot si il omoara prin tortura si otravire.









Si mai ezoteric, facind mult research pe tema asta, am aflat ca Reting Lama s-a opus cu vehementa instaurarii unui nou cult adus de Taktra Lama, tutorele lui Dalai lama, un cult considerat de el demonic si pe care in zilele noastre insusi dalai lama l-a interzis.

Din aceasta cauza se pare ca i-a fost inscenta totul...rezultatul venerarii acelei fiinte(nu vreau sa-i dau numele) a fost cucerirea Tibetului si actualele si trecutele orori.


Pina in ziua de azi problema succesiunea lui Reting este spinoasa, chinezii ucigind 2 dintre urmasii sai, iar prezentul nefiind recunoscut oficial de dalai lama.
Un subiect interesant de explorat aici.


















PALDEN LHAMO-protectoarea Tibetului si a lui dalai lama cu ajutorul careia a reusit sa fuga in India.



UN film foarte bine realizat vizual, istoric si soiritual (actorii sint persoane obisnuite pentru a da mai multa originalitate povestii). De mentionat ca sora lui dalai lama apare in rolul mamei sale din film.

Torrents si subtitrari aici


si Trailerul:


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More