Bannerad

Monday, June 14, 2010

-Deepak Chopra -Cum sa il cunoastem pe Dumnezeu

arrow

Deepak Chopra - How to Know God Imprimare E-mail

sursa aum

Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume a scriitorului de literatura initiatica Deepak Chopra. Dupa ce s-a ocupat în scrierile si filmele sale de sanatatea fizica, aici el abordeaza spiritualitatea într-un mod la fel de inspirat, deoarece între acestea doua exista o legatura inseparabila. Ideile din acest film, combinatie uimitoare a reflectiilor pe marginea unor teme comune religiei, fizicii cuantice si neurostiintei, nu slujesc o anume credinta, ci reprezinta un drum al cunoasterii lui Dumnezeu si al transformarii de sine.

Teoria celor sapte stadii ale descoperirii divinitatii îi propune fiecaruia o scara a trairii sacrului, mentinînd echilibrul între argumentele de natura stiintifica si revelatiile spirituale. Aflat în cautarea misterului vietii, cu o eleganta simpla, Deepak Chopra ne conduce pe calea unitatii idealurilor spirituale ale omenirii. Urmînd traditia atît a lui William James, dar în special a lui Carl Gustav Jung, autorul descopera sufletul ca element esential al fiintei si leaga spiritualitatea de nevoile umane.

Sufletul este vazut ca o culme a evolutiei, care-l face pe om capabil sa-l descopere pe Dumnezeu. Deepak propune cai de a-l experimenta pe Dumnezeu într-o secventa în dezvoltare, ontogeneza recapitulînd filogeneza, spiritual si biologic.
Trailer:

Pentru a vedea intreg documentarul, click aici.

Pentru download film click aici
Durata aproximativa: 67 minute.


0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More